Wat is Ripple? Ripple kan het beste worden beschouwd als een financieel technologisch project voor het bankwezen. Ripple ontwikkeld protocollen en software die het internationale bankwezen vooruit helpen om te kunnen concurreren met een cryptocurrency zoals Bitcoin. Het internationale betalingsverkeer gebaseerd op SWIFT en een ingewikkelde Nostro en Vostro boekhoudingen zijn niet goedkoop, niet snel, niet efficiënt en niet meer passend voor het globale internet tijdperk.

Binnen de crypto community is Ripple een controversieel crypto en blockchain project. Het wordt vooral door vele Bitcoin fanaten meteen afgedaan als een scam. De broncode is niet publiek, de blockchain is geheimzinnig met een centraal gestuurde cryptomunt die niet hoeft te worden gebruikt . Inderdaad, er zijn vele zaken niet pluis vanuit een decentraal cryptocurrency perspectief, maar misschien niet vanuit een investering en bankiers perspectief?

Kies je munt

Sinds de agressieve expansie van digitale munten zijn er een hoop nieuwkomers bijgekomen. De eerste stap in het kopen van cryptovaluta is dan natuurlijk ook het identificeren van de beste munt. Daar zijn verschillende benaderingen voor. Enerzijds kun je kijken naar de munt in het algemeen. Welke vind je het meest betrouwbaar, het beste concept, de meest stabiele werkwijze. Doe daar goed research naar!

Een andere factor kan relatieve groei zijn. Zo steeg Ripple in 2017 met maar liefst 30.000 procent in waarde terwijl de Bitcoin ‘slechts’ 1300 procent steeg. Ook ietwat onbekendere munten zoals NEM en Stellar maakte een stevige groei door. Deze cijfers kunnen je helpen bij het bepalen van een munt.